Catharina Hart- en vaatcentrum

Carebuilders, een samenwerkingsverband van Heerkens van Bavel Bouw en Bouwbedrijf Berghege bouwt, heeft in opdracht van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, de nieuwbouw van het nieuwe Catharina Hart- en vaatcentrum gerealiseerd.  Dit twee verdiepingen tellende centrum, is gerealiseerd bovenop de nieuwe entreehal van het Catharina Ziekenhuis.

Op de eerste en tweede verdieping van de nieuwbouw komen alle behandelactiviteiten van het Catharina Hart- en vaatcentrum samen. Hieronder vallen onder andere 5 hartkatheterisatiekamers, een dotterlounge waar patiënten na een dotterbehandeling in alle rust kunnen herstellen, de hartbewaking (met 12 plekken) en de Medium Care (met 12 plekken). De voormalige hartkatheterisatiekamers, hebben plaats gemaakt voor patiëntenkamers, waardoor de mogelijk bestond om op de bestaande verpleegafdelingen meer 1–persoonskamers te bouwen.

De begane grond van het nieuwe gebouw sluit aan op de bestaande entreehal en is daarmee meteen vergroot en vernieuwd. De nieuwe centrale hal is voorzien van alle gemakken, waaronder een espresssobar en een restaurant.


Project:Catharina Hart- en vaatcentrum
Locatie:Eindhoven
Architect:Architecten aan de Maas te Maastricht
Opdrachtgever:Stichting Catharina-ziekenhuis te Eindhoven
Omvang:±6.500m2

< terug