Renovatie Jan Wierhof 1 en 2-3 Tilburg

Al langere tijd bestond er de behoefte om de gebouwen 1 en 2-3 aan de Jan Wierhof  te verbouwen en aan te passen aan de huidige tijd. Dennenheuvel Vastgoed heeft zich samen met Oomen Architecten en Heerkens van Bavel Bouw gepresenteerd aan de zorgpartijen, om deze klus uit te voeren. Het verrassende ontwerp dat goed paste bij de wensen en ideeën resulteerde in een gunning medio november 2016.
Jan Wier hof 1 is ten behoeve van Novadic Kentron verbouwd. Novadic Kentron zet in op kwalitatief goede verslavingszorg op een (kosten) efficiënte wijze. De verbouwing betreft ruimte voor therapie onderdelen (dagbehandeling en groepsruimten) en voor het ambulante team. Er is een duidelijke scheiding tussen de zone waar medewerkers komen (backoffice) en waar cliënten zich mogen begeven. In totaal zijn er dagelijks circa 30 tot 40 behandelaren, vaktherapeuten en ondersteuners werkzaam.
Jan Wierhof 2-3 is ten behoeve van VOF de Dubbele Diagnose verbouwd. Centrum Dubbele Diagnose is een samenwerking tussen Novadic Kentron en GGz Breburg. Het centrum behandelt mensen die naast een psychiatrische aandoening ook een verslaving hebben. Het betreft 3 gescheiden woongroepen met in totaal 22 slaapkamers. De 3 woongroepen beschikken over een eigen woonkamer en eigen keuken. Daarnaast zijn er spreekkamers die gevarieerd zijn ingedeeld,  voor de verschillende behandelvormen. De medewerkers werken in een moderne kantoortuin, maar kunnen zich ook terug trekken op een van de concentratiewerkplekken of de diverse vergader en spreekkamers.

Project:Renovatie Jan Wierhof 1 en 2-3 Tilburg
Locatie:Tilburg
Architect:Oomen architecten
Opdrachtgever:Dennenheuvel Vastgoed BV
Omvang:3.500 m2

< terug