St. Elisabeth Ziekenhuis renovatie

Heerkens van Bavel Bouw heeft de renovatie uitgevoerd van de verpleegtorens op de 1e en 2e verdieping en de verpleegafdelingen gelegen op de 3e t/m de 5e verdieping.

De verpleegafdelingen zijn ingrijpend verbouwd. Dit om invulling te geven aan de hernieuwde zorgvisie van het St. Elisabeth Ziekenhuis, waarin de patiënt centraal wordt gesteld in het zorgproces.

a/d Amstel architecten heeft in samenwerking met het St. Elisabeth Ziekenhuis en Aerde Bouwmanagement het ontwerp verzorgd voor de vernieuwde verpleegafdelingen. Kenmerken van het ontwerp zijn o.a.; transparant, ruimtelijk, licht en huiselijk. De afdelingen bestaan voor het grootste gedeelte uit eenpersoonskamers. Tevens is er een gemeenschappelijke woonkamer gecreëerd, welke een centraal open punt biedt met de afdelingen.

Heerkens van Bavel Bouw heeft dit project uitgevoerd, samen met Hoppenbrouwers installatietechniek en Sebregts Installatietechniek.

De werkzaamheden zijn in fases uitgevoerd. 


Project:St. Elisabeth Ziekenhuis renovatie
Locatie:Tilburg
Architect:a/d Amstel architecten te Amsterdam
Opdrachtgever:St. Elisabeth Ziekenhuis
Omvang:13.164 m2

< terug