Radboud Universiteit kiest voor Bouwcombinatie Heyendaal FSW

De combinatie bestaat uit Bouwcombinatie Heerkens van Bavel / Berghege voor het bouwkundige deel en Croonwolter&dros voor het installatietechnische deel.

De bouw start in november 2018 en tijdens het studiejaar 2020-2021 moet het in gebruik genomen kunnen worden. In het nieuwe gebouw komen alle sociale wetenschappen onder één dak. 

De nieuwbouw voor sociale wetenschappen wordt het meest duurzame gebouw van de campus. Gecertificeerd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM-NL, een beoordelingsmethode om de duurzaamheid van gebouwen te bepalen (in februari
is het duurzaamheidscertificaat ‘Excellent’ uitgereikt).

De nieuwbouw komt op de plaats van de huidige Thomas van Aquinostraat; tussen het Erasmusgebouw en het Spinozagebouw in. Het bestaat uit twee bouwdelen die via een grand café met elkaar verbonden zijn. Het ene bouwdeel is vier verdiepingen hoog en het andere deel vijf verdiepingen. In het ontwerp van Inbo architecten uit Amsterdam is aandacht voor ruimtelijkheid en lichtinval. Er is
plaats voor onderwijs, onderzoek en het ondersteunend personeel: zo kan er een optimale uitwisseling plaatsvinden.

De universiteit investeert al langer in een nieuwe groene campus met goede moderne onderwijs- en onderzoeksvoorzieningen. Zo is onlangs het tandheelkundegebouw geheel gerenoveerd en werd in 2014 het Grotiusgebouw (rechtenfaculteit) opgeleverd. En ook het  ‘Berchmanianum’ wordt op dit moment compleet gerenoveerd om straks plaats te maken voor de medewerkers uit het bestuursgebouw.  Deze renovatie en de nieuwbouw van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid zijn eveneens opdrachten van Bouwbedrijf Berghege en Heerkens van Bavel. Andere faculteiten krijgen eveneens nieuwe of gerenoveerde gebouwen. Zo ontstaat er langzaam een moderne campus in de parkachtige omgeving.


< terug